9 Haziran 2008 Pazartesi

SİGARAYI BİR ANDA BIRAKIN

İngiliz bilimadamlarının yaptığı bir araştırma, kendiliğinden sigarayı bırakmaya karar veren tiryakilerin, bırakmayı planlayanlardandaha başarılı olduklarını ortaya koydu.

Araştırmacılardan Profesör Robert West, sigarayı bırakmadan önce plan yapmanın etkili olduğuna ilişkin inanışın aksine, buna kendiliğinden karar vermenin daha etkili olduğunu söyledi.

West ve iş arkadaşı Taj Sohal’in, eski ve şu andaki sigara tiryakilerinden oluşan 1900 kişinin katılımıyla yaptığı araştırma, sigarayı bırakma girişimlerinin neredeyse yarısının, kendiliğinden verilen karar sonucu olduğunu gösterdi.

Araştırma, kendiliğinden karar verip sigarayı bırakanların, yüzde 50 ila 60 daha başarılı olduklarını ortaya koydu.

Bir anda bırakma: Sigarayı bırakmada en sık kullanılan metot! Bırakmaya karar verdikten sonra azaltma yoluna gitmeden birdenbire ve kesin olarak bırakmak en etkili yöntemdir. Bir-iki gün zorluk çektikten ve nikotin miktarının vücutta azalmasından dolayı bazı semptomlar görülür. Ancak bu semptomlar bir iki gün içinde geçer.

Hiç yorum yok:

Nikotin Bantları İle Sigarayı Bırakmak - Nikotin Bantları Zararlı Mı?

Nikotin bantları, sigara içmekten vazgeçmeye yardımcı olmak için kullanılan bir tür nikotin replasman tedavisidir. Bu bantlar, sigara içenle...